Sunday, February 17, 2013

Priča iz Beograda: Salata se 'osvježava' u WC-u                                                              Dete cveća 


Lanac trgovina 'Idea' u vlasništvu je Ivice Todorića i svojevrsna je inačica 'Konzuma'. No, to ne mora značiti da se iste "metode osvježavanja salate" koriste u svim prodavaonicama, no "WC metoda" iz jedne takve trgovine u Zemun polju, u Beogradu, stajala ga je otkaza. Anando Džafić svoju priču podijelio je i čitateljima izvan granica Srbije, a u otvorenom pismu i s generalnim direktorom trgovina 'Idea' d.o.o. Vladimirom Bokanom što ga je, na kraju, stajalo i otkaza. Svoju priču slao je na adrese nekoliko medija no, kaže, stopirale su je marketing službe.

"Zaposlen sam u 'Idei" od 26. ožujka 2010. na radnom mjestu prodavač-blagajnik u trgovini (400 m2) u Zemun polju, ul. Dušana Mađarčića 7. Inače, rođen sam 24. listopada 1974. u Beogradu gdje i stanujem na adresi Omladinskih brigada 28/16 11070 Novi Beograd.

Prvih dana na poslu radio sam na voću i povrću i tu se dogodio sljedeći slučaj: poslovođa Jelica Vajić me je uputila da donesem zelenu salatu u toalet da bi je "osvježila". Salatu u gajbicama sam, zatim, donio poslovođi Vajić gdje je ona zatim tu salatu izručila u kantu od džogera (koji služi za ribanje podova), u koju je prethodno sipala vodu i koja uobičajeno stoji u WC-u. Zatim me je uputila da tu kantu iz WC-a odnesem u komoru za voće i povrće, što sam ja i učinio.
Kad je zamjenik poslovođe Marko Šoškić, došao u svoju (II) smjenu i vidio tu kantu u VIP komori upitao me je što je to. Odgovorio sam mu i zatim ga upitao zar nikad prije nije vidio taj postupak. Odgovorio je da nije, a zatim mi rekao: "Ajde sad skloni to. Ne daj bože da netko naiđe..." Zatim sam, koliko toliko, "osvježenu" salatu vratio u gajbice u kojima je poslije bila izložena na polici u radnji", šokantna je priča ovog bivšeg uposlenika trgovine 'Idea'.


                    Agrokorov ekspert proverava da li je salata propisno osvežena


Nedugo nakon ovoga Džafiću je uručen otkaz, a kao razlog naveden je da je poslovođa Jelica Vajić budući "nezadovoljna njegovim radom", iako su kupci isticali njegovu ljubaznost, iako su ga kolege cijenile, iako je jednom prilikom spriječio i krađu.

Tu nije kraj njegove priče - 19. siječnja podnio je kaznenu prijavu protiv Jelice Vajić i Dejana Radulovića, direktora sektora maloprodaje za Beograd i to zbog "zagađivanja vode za piće i životnih namirnica te zbog proizvodnje i stavljanja u promet štetnih proizvoda".

I nakon svega, epilog ovog slučaja je sljedeći: kaznena prijava koju je podnio je odbijena a, kako kaže, njemu je poručeno "da ima na umu da je suučesnik i da slučaj nije na vrijeme prijavio". Treba li spominjati da je njegova bivša šefica Jelica Vajić još uvijek na svom radnom mjestu? (T.H./republikainfo.com)

Republikainfo.com

No comments:

Post a Comment