Friday, October 22, 2010


 Šokantno pismo iz Srbije: "U Todorićevoj trgovini osvježavali smo salatu u WC-u!"






BEOGRAĐANIN Anando Džafić bivši je zaposlenik trgovačkog lanca Idea, srpske inačice Konzuma, u vlasništvu Ivice Todorića. Za vrijeme svog relativno kratkog radnog vijeka u Idei Džafić se susreo s frapantnim kršenjem prava radnika i nepoštivanjem mušterija. Svoje radno iskustvo u Todorićevoj tvrtki Džafić je detaljno opisao u pismu koje nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

Pismo Ananda Džafića u njegovom izvornom obliku prenosimo s nezavisnog portala Lupiga.com. Na navode svog bivšeg zaposlenika Idea do danas nije reagirala.

Lupiga.com
Index.hr

1 comment:

  1. "Anando sve si lepo rekao.Mi koji radimo u idei znamo kakvi su uslovi rada....Da ne pominjem odnos poslovođa prema radnicama koje su samohrane majke!Znajući da im je posao preko potreban poslovođe se iživljavaju na sve moguće načine znajući da ove ne smeju da se suprotstave.Još bih dodao i to da najveća zarada firmi ide i od destimulisanja radnika.Naime destimulaciju nadređeni odbijaju 10-15% od bruto iznosa,a ako nekada,nekada zaslužite stimulaciju(što je raritet) ona se obračunava na neto platu...Znači na sve načine se ponižava ovaj napaćeni narod...a nedeljom kada se zatvori radnja ostaje se satima da se "radnja dovede u red"....to se ,naravno , isto ne plaća.I ,zaista,oduševljeni smo što idea misli o nama!"

    Angel (komentar sa sajta svevesti.com)

    ReplyDelete