Wednesday, January 19, 2011

KRIVIČNA PRIJAVA PRVOM OSNOVNOM JAVNOM TUŽILAŠTVU U BEOGRADUPrijavljeni:

- Jelica Vajić, poslovođa prodavnice "Idea" u Zemun polju, adresa: Dušana Mađarčića br. 7. Mesto stanovanja: Belegiš, opština Stara Pazova

- Dejan Radulović, direktor sektora maloprodaje "IDEA" d.o.o. za Beograd, adresa radnog mesta: Bulevar Milutina Milankovića 19, 11070 Novi Beograd


Podnosilac prijave:

- Anando Džafić, bivši radnik "IDEA" Zemun polje, rođen 24.10.1974. u Beogradu, adresa Omladinskih brigada 28/16, 11070 Novi BeogradPredmet prijave:

1. Zagađivanje vode za piće i životnih namirnica - član 258. Krivičnog zakona Republike Srbije:

"(1) Ko kakvom škodljivom materijom zagadi vodu koja ljudima služi za piće ili životne namirnice, kazniće se zatvorom do tri godine."

 2. Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda - član 256. Krivičnog zakona Republike Srbije


Obrazloženje:

Jelica Vajić izvršila je zagađivanje životnih namirnica, a zatim ih stavila u promet, u prodavnici "IDEA" u Zemun polju, na način opisan u dole navedenom detaljnom opisu događaja.

Dejan Radulović, direktor u čijoj je nadležnosti navedena prodavnica, nakon što je obavešten i nakon što je posredstvom svedoka proverio i utvrdio da su navodi o izvršenom krivičnom delu istiniti, ostavio je Jelicu Vajić na radnom mestu poslovođe prodajnog objekta, koji posao ona obavlja i danas.

Svedoci:

1. Marko Šoškić, zamenik poslovođe u objektu "IDEA" Zemun polje u vreme kada se slučaj sa "osvežavanjem" dogodio, trenutno zaposlen na radnom mestu poslovođe prodavnice "IDEA"  u Novom Beogradu - adresa: Aleksinačkih rudara 37a.

2. Vladimir Denona, područni direktor "IDEA", sadašnji neposredni pretpostavljeni Jelici Vajić. U razgovoru sa mnom priznao istinitost mojih navoda na način opisan u širem obrazloženju. Zaposlen na adresi: Bulevar Milutina Milankovića 19, 11070 Novi Beograd

Sajt za zaštitu potrošača 

No comments:

Post a Comment